top of page
Mensen die werken in Open Office


Verbinding tussen medewerker en bedrijf

Over Aragon Search

We zijn ervaren binnen diverse marktsegmenten en vullen elkaar aan in specifieke expertisen vanuit operationeel mangement, HR, sales, finance, juridisch, inkoop, productie, planning en logistiek. We zijn ‘To the point, praktisch en pragmatisch’. We hebben veel van de wereld gezien en geleerd waardoor we snel kunnen schakelen. We bewonderen onze klanten, kandidaten en ad interimmers hoe zij zijn gekomen tot waar ze nu staan. We houden van KPI's: 'Keep People Informed, Keep People Inspired, Keep People Interested, Keep People Involved en dan komt het altijd goed met de strategische 'Key Performance Indicators'.

Naast het invullen van vacatures en het vinden van de beste kandidaten, zet Aragon Search zich ook in om deze nieuwe medewerkers zich thuis te laten voelen op hun nieuwe werkplek. Door de juiste onboarding en coaching van het gehele team, zal het een hechte groep worden waarmee de juiste doelen behaald kunnen worden. 

Daarnaast kan Aragon Search ook voor interim klussen ingezet worden om zo echt in het team mee te werken aan verbeteringen.

Onboarding

Aragon hecht niet alleen waarde aan de match voor nieuwe medewerkers, maar ook aan het naadloze inwerkproces van de nieuwe medewerker binnen de organisatie. Hierbij wordt uitgegaan van de benodigde competenties om in de rol en organisatie te passen. Vaak gaat dit in combinatie met aanvullende competenties die nodig zijn voor de nieuwe rol. Aragon investeert tijd en moeite om de organisatie van binnen te leren kennen, de rol, kerncompetenties, de culturele aspecten en de  gedefinieerde korte- en langetermijndoelen.

Ad interim

Aragon biedt op ad-interim basis ondersteuning aan ondernemingen die tijdelijk extra (senior) capaciteit nodig hebben bij plotseling vertrek van medewerkers of ondernemingen die in een herstructurerings-, of groeifase zitten. In juridische conflictsituaties biedt Aragon mediation diensten aan.

Coaching

Aragon biedt coaching diensten nadat een kandidaat in een nieuwe functie is gestart. Tot zes maanden nadat de nieuwe medewerker in een nieuwe rol is begonnen, houdt Aragon regelmatig contact met zowel de medewerker als de opdrachtgever. Klanten waarderen de extra coaching vooral wanneer nieuwe posities worden ingevuld op locaties in verschillende landen.

Aragon ervaart bij recent doorgevoerde structurele veranderingen door re-organisaties of bij fusies en overnames dat veel strategieën en doelen opnieuw worden gedefinieerd. Dit vraagt om extra aandacht. Aragon biedt hierin incidentele HR-ondersteuning en coaching aan. Functies worden opnieuw gedefinieerd waarbij sommige medewerkers een specifiek coachingstraject volgen. Daarnaast biedt Aragon volledige HR- of zakelijke evaluaties op maat van verschillende afdelingen of gehele organisatieconfiguraties.

bottom of page