top of page
  • Foto van schrijverAragon Search

Stagiairs vanuit HBO Automotive Rotterdam bij Burgers Carrosserie

Vanuit de studie HBO Automotive begeleiden wij enkele stagiairs binnen het bedrijf Burgers Carrosserie. We hebben twee stagiairs gevraagd hoe ze dit vonden, dit lees je onder de foto's van een bezoek aan de school!
 

Olaf Meershoek


"Hey, ik ben Olaf Meershoek, 20 jaar oud en student Automotive Engineering aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds jonge leeftijd heb ik al een passie voor alles wat een motor en wielen heeft, trekkers, vrachtwagens, motoren, maar voornamelijk auto’s. In mijn vrije tijd ben ik dan ook veel bezig met mijn eigen auto of ben ik aan het sporten."


Waarom stage bij Burgers?

"Vanuit mijn opleiding zou het idee voor een stage niet zo snel uit gaan naar een vrachtwagen trailer, echter wordt bij de opleiding gefocust op ‘compleet voertuig denken’. Dit betekent dat je de kennis vanuit de opleiding op veel verschillende onderwerpen kan toepassen, waaronder dus ook de trailer die achter de vrachtwagen hangt. Bij Burgers specifiek viel mijn oog op de dubbeldeks trailers, het idee van een efficiëntere trailer past perfect bij mijn opleiding en interesses. Dit heeft dan ook direct betrekking op mijn stage opdracht."


Wat doe je binnen jouw stage?

"Mijn stageopdracht is het ontwerpen van een elektrisch aangedreven dubbeldek trailer. De elektrische aandrijving moet zorgen voor een dieselbesparing van 15-20%. Dit bespaart kosten, maar is ook beter voor het milieu. Bij mijn stage focus ik mij voornamelijk op het toepassen van de verschillende elektrische componenten die nodig zijn voor een elektrische aandrijving, en de nodige aanpassingen hiervoor aan de normale dubbeldek trailer."


Waar sta je?

"In het 6 maanden lange stagetraject, ben ik inmiddels al beland in de afrondingsfase. Dit betekent dat ik mij voornamelijk bezig houd met de laatste aanpassingen, en naar een volledig 3D ontwerp toewerk. Ook ben ik veel bezig met de verslaglegging voor mijn stageopdracht, en denk ik aan wat ik precies overdraag aan Burgers wanneer ik terug naar school vertrek."


Wat heb je geleerd?

"In de laatste 4 maanden heb ik op verschillende gebieden enorm veel geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat bij het ontwerpen van een nieuw product, het door ontwikkelen bijna niet stopt, en er dus veel verschillende versies komen. Maar ook heb ik veel geleerd over interne communicatie in een bedrijf, en het werken met verschillende afdelingen."


 

Mark van Dam


"Hallo ik ben Mark van Dam en studeer HBO Automotive aan de hogeschool Rotterdam. Ik heb sinds kinds af aan al interesse in auto’s, met name totale plaatje van een auto. Ik wilde graag meer leren over de verschillende deelsystemen, daarom ben ik ook gestart met deze opleiding."

 

Wat doe je?

"Ik volg momenteel een 3de jaars stage bij Burgers Carrosserie in Aalsmeer. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het assembleren van een double deck trailer, oftewel een trailer met dubbele laadvloer. Ik ben hier gekomen omdat ik dit een innovatieve ontwikkeling vind op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie. Ik doorloop bij Burgers Carrosserie een stage van 6 maanden m.b.t. tot het standaardiseren/ optimaliseren van de wielkasten. De wielkasten zijn het hart van de double deck trailer."


Waar sta je?

"Momenteel ben ik al bijna in de laatste maand van mijn stageperiode beland. Mijn stage heeft betrekking op het verbeteren van het assemblageproces van de wielkasten. Om dit goed op te pakken heb ik gewerkt volgens het DMAIC model, namelijk: definiëren, meten, analyseren, verbeteren, en borgen. Dit model gaf mij de handvaten om volgens een goede methodiek de stageopdracht uit te voeren."


Wat heb je van jouw stage geleerd?

"Tijdens de stage heb ik de sfeer mogen proeven van het bedrijfsleven bij Burgers Carrosserie. Ik heb geleerd dat het in de praktijk net allemaal even anders uitpakt dan de theorie. Het voornaamste wat ik heb geleerd dat zorgvuldigheid enorm belangrijk is. Het is van belang om continu je focus erbij te houden om problemen vroegtijdig op te sporen. Er wordt vaak vast gehouden aan een vaste routine, maar dat wil niet altijd zeggen dat deze routine de juiste is. Mijn frisse blik zorgde ervoor dat ik kansen zag voor verbeteringen. Tevens is dit niet altijd gemakkelijk geweest om door te voeren, aangezien mensen gewoontedieren zijn. Maar ik ben er om te helpen dat hun werk efficiënter gaat verlopen en dat werd altijd gewaardeerd. Hun gaven de juiste handvaten om dit te doen en tevens hebben ze mij veel geleerd over hoe het in praktijk eraan toe gaat."

 

Comments


bottom of page